Κρίση στις Διπλωματικές Σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Βερολίνου: Ο Γερμανός Πρέσβης Κλήθηκε στο Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών

Ένταση ανάμεσα σε Μόσχα και Βερολίνο. Ο πρέσβης της Γερμανίας στη Μόσχα Alexander Graf Lambsdorff συναντήθηκε σήμερα με αξιωματούχους στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά τη δημοσίευση από ρωσικά μέσα ενημέρωσης της περιεχομένων απόρρητων συνομιλιών γερμανικών αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων σχετικά με παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία.

Στην αναφερόμενη τηλεφωνική συνομιλία η οποία καταγράφηκε, γερμανοί αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας συζητούν για παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία και για ενδεχόμενη επίθεση σε γέφυρα στην Κριμαία με πυραύλους μεγάλου βελήνεκου Taurus, με αποτέλεσμα Ρώσοι αξιωματούχοι να ζητούν διευκρινίσεις.

Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Μπόρις Πιστόριους κατηγόρησε τη Ρωσία για διεξαγωγή “πολέμου πληροφοριών” με σκοπό την υπονόμευση της ενότητάς της, στην πρώτη αντίδρασή του μετά τη δημοσίευση στη Ρωσία των ηχογραφημένων συνομιλιών γερμανικών αξιωματικών.

Ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υποστήριξε πως η Γερμανία ετοιμάζεται για σύγκρουση με τη Ρωσία σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

δειτε ακομα

δειτε ακομα