Κρις Κρίστι: Υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Ο πρώην κυβερνήτης του Νιου Τζέρσει και πρώην σύμμαχος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Κρις Κρίστι, ανακοίνωσε τη χθεσινή ημέρα την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, καταθέτοντας τα απαραίτητα έγγραφα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή. Μαζί με τον πρώην πρόεδρο Τραμπ, υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών είναι ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, και ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.

Παρότι βρίσκεται ακόμη πολύ χαμηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ο Κρίστι έχει αρχίσει να επιτίθεται στον Τραμπ, χαρακτηρίζοντάς τον εγωκεντρικό και ανειλικρινή. Ο Κρίστι κατήγγειλε ότι ο πρώην πρόεδρος «πάντα βρίσκει κάποιον ή κάτι για να κατηγορήσει για όσα πάνε στραβά, αλλά βρίσκει πάντα έναν τρόπο να πάρει τα εύσημα για ό,τι πάει καλά».

Σε απάντησή του, ο Τραμπ χαρακτήρισε την ομιλία του Κρίστι «βαρετή» και «δύσκολη να την παρακολουθήσει κανείς», προσθέτοντας ότι αυτό αναμενόταν από έναν αποτυχημένο κυβερνήτη. Επίσης, ο πρώην πρόεδρος υπονόησε ότι ενδέχεται να μην συμμετάσχει σε τουλάχιστον ένα από τα πρώτα δύο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων των Ρεπουμπλικανών, κάνοντας λόγο για σοβαρές αμφιβολίες του όσον αφορά το ενδιαφέρον του Τραμπ για τη χώρα.

Ο Κρίστι επέκρινε επίσης τον Τραμπ για τις πολλές δικαστικές έρευνες εναντίον του και τον χαρακτήρισε «μαριονέτα του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν».

δειτε ακομα