Κορυφαία στέλεχη των Τόρις που έχασαν την έδρα τους

Άλλαξαν πολλά στη Βρετανία μετά τις πρόσφατες εκλογές! Πολλοί πρώην υπουργοί και στέλεχα των Συντηρητικών δεν κατάφεραν να κρατήσουν τις θέσεις τους μετά τη νίκη των Εργατικών.

Τι σημαίνει αυτό για το μέλλον των Τόρις; Πρέπει να βρουν τρόπο να ανακάμψουν από τη μεγάλη αυτή ήττα και να ξαναβρούν την αρμονία που φαίνεται πως χάθηκε ανάμεσα στις παρατάξεις που διαφωνούν.

Πρώτος στη λίστα των ηττημένων είναι ο πρώην υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς, που έχασε τη θέση του στο βόρειο Λονδίνο.

Να σημειώσουμε ότι ο Σαπς είναι ο υψηλότερος σε θέση υπουργός που χάνει τη θέση του σε εκλογές μετά το 1997, παραπλήσια με την ήττα του Μάικλ Πορτίλο τότε υπουργού Άμυνας.

Η πρώην πρωθυπουργός Λιζ Τρας είναι μία ακόμη ηττημένη, με την έδρα της στην ανατολική Αγγλία να πέφτει στα χέρια του αντιπάλου των Εργατικών.

Άλλα ονόματα που συζητήθηκαν είναι αυτά της Πένι Μόρντοντ, της Λούσι Φρέιζερ και του Τζέικομπ Ρις-Μογκ, που όλοι υπέστησαν απώλειες.

Από την άλλη, υπάρχουν και επιτυχημένοι όπως ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ, η πρώην υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν και ο Κένι Μπάντενοκ, υπουργός Εμπορίου, που διατήρησαν τις έδρες τους.

δειτε ακομα

δειτε ακομα