Κήρυγμα Ερντογάν κατά της Δύσης

 

Ο Ερντογάν, πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, μίλησε σε συγκεντρωμένο πλήθος στην Άγκυρα και κατέβαλλε σκληρή κριτική κατά των δυτικών μέσων ενημέρωσης και της ομοφυλόφιλης κοινότητας. Ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του και ανέλαβε τη δέσμευση να συνταχθεί μαζί τους.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε σε μια «δημοκρατική νίκη», χωρίς χαμένους, και υποσχέθηκε να παλέψει κατά των λεσβιών, γκέι, αμφιφυλόφιλων και τρανς, χωρίς όμως να αναφέρει συγκεκριμένα γιατί.

Ο Ερντογάν κατέκρινε τα ξένα μέσα ενημέρωσης για πολιτική προπαγάνδα και τους επικρίνει για τις προσπάθειές τους να τον «ανατρέψουν». Επέλεξε επίσης να αναφερθεί στο Λαϊκό Ρεπουμπλικανικό Κόμμα (CHP), χαρακτηρίζοντάς το ως υποστηρικτή των LGBT και παραπληροφόρησε την κοινή γνώμη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο Ερντογάν πήρε περισσότερο από το 52% των ψήφων έναντι περίπου 48% του σοσιαλδημοκράτη Κιλιτσντάρογλου. Αυτές ήταν οι πρώτες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία που βρέθηκαν σε δεύτερο γύρο. Παρά τις αναφορές για παρατυπίες στο ψηφοδέλτιο, οι διαφορές ήταν αρκετά μεγάλες ώστε να μην αλλάξουν τα αποτελέσματα.

δειτε ακομα