Φωτιά κινητήρα αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της πτήσης (βίντεο)

Τρόμος στον αέρα κατά τη διάρκεια πτήσης της American Airlines, όταν ένας από τους κινητήρες του αεροσκάφους πήρε φωτιά.

Το Boieng 737 είχε απογειωθεί από το Κολόμπους και κατευθυνόταν προς το Φοίνιξ της Αριζόνα την Κυριακή το πρωί, αλλά αναγκάστηκε να προσγειωθεί λίγο μετά από την απογείωση.

Σύμφωνα με την πιο πιθανή εκτίμηση, ένα πτηνό μπήκε στην τουρμπίνα του αεροσκάφους λίγο μετά την απογείωση, προκαλώντας φωτιά.

Το αεροσκάφος επέστρεψε ασφαλώς στο διεθνές αεροδρόμιο του Κολόμπους «λόγω τεχνικού προβλήματος», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της American Airlines.

«Το αεροσκάφος τίθεται εκτός λειτουργίας για συντήρηση και το προσωπικό μας εργάζεται ήδη έτσι ώστε οι επιβάτες να φτάσουν ασφαλία στον προορισμό τους, στο Φοίνιξ», αναφέρει επίσης η ανακοίνωση της American Airlines.

Δυσοίωνες μαρτυρίες των επιβατών

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι το αεροσκάφος χτύπησε σμήνος αγριόχηνων κατά τη διάρκεια της απογείωσης, προκαλώντας φλόγες να βγουν από τον κινητήρα. Άλλοι επιβάτες δήλωσαν ότι άκουγαν “περίεργους, δονητικούς θορύβους” καθώς εκτυλισσόταν το δράμα χιλιάδες πόδια πάνω από το έδαφος.

Ένας εξ αυτών στο Κολόμπους του Οχάιο είπε ότι ακούγονταν «σαν οι κινητήρες να ήταν έτοιμοι να σβήσουν», σύμφωνα με την Daily Mail.

Ένας επιβάτης αναφέρθηκε στο τοπικό δίκτυο WBNS λέγοντας ότι ο πιλότος τους είπε πως αγριόχηνες είχαν κολλήσει στον κινητήρα του αεροπλάνου προκαλώντας φωτιά. Ευτυχώς, το Boeing προσγειώθηκε με ασφάλεια στην πίστα μετά από μια τρομακτική εμπειρία για τους επιβάτες και το πλήρωμα, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Στη συνέχεια, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν σε άλλο αεροσκάφος για να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους.

δειτε ακομα