Κίνα: Ο Σι καλεί τους επικεφαλής εθνικής ασφαλείας να προετοιμαστούν για τα χειρότερα

Η κυβέρνηση του Σι Τζινπίνγκ ασχολείται με έμφαση το θέμα της εθνικής ασφάλειας, με την επισήμανση ότι προστατεύει τη χώρα από εσωτερικές και εξωτερικές απειλές. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, ζήτησε από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφαλείας να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν το χειρότερο δυνατό σενάριο και να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση μεγάλων προκλήσεων, ακόμη και για τις πιο φουρτουνιασμένες θάλασσες.

«Η πολυπλοκότητα και η δυσκολία των ζητημάτων εθνικής ασφάλεια που αντιμετωπίζουμε σήμερα έχει αυξηθεί αισθητά», είπε ο Σι σε μια συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικής Ασφαλείας. Επιπλέον, σημείωσε πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε μεγάλες προκλήσεις από δυνατούς αντίπαλους ακόμα και σε φουρτουνιασμένες θάλασσες.

Ο Σι Τζινπίνγκ, ένας ισχυρός ηγέτης της Κίνας, έχει συνδέσει την εθνική ασφάλεια σχεδόν σε όλες τις πτυχές της διακυβέρνησης του, από την πολιτική και την οικονομία έως την άμυνα, τον πολιτισμό, την οικολογία και τον κυβερνοχώρο. Πρόσφατα, διευρύνει το πεδίο εφαρμογής του νόμου περί αντικατασκοπείας για να καλύψει όλα τα στοιχεία που σχετίζονται με την εθνική ασφάλεια και τα εθνικά συμφέροντα.

Συνεπώς, οι οδηγίες του Σι έχουν μεγάλη σημασία, ειδικά καθώς η διεθνής γεωπολιτική κατάσταση είναι ασταθής και σε σχέση με την Κίνα, πράγμα που επηρεάζει τις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

δειτε ακομα