Κίεβο: Η Ουκρανία καταθέτει αγωγή κατά Πολωνίας, Ουγγαρίας και Σλοβακίας στον ΠΟΕ

Η Ουκρανία θα καταθέσει αγωγή κατά της Πολωνίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (WTO) λόγω των απαγορεύσεων εισαγωγής ουκρανικών γεωργικών προϊόντων, σύμφωνα με τον Ουκρανό υφυπουργό Οικονομικής Ανάπτυξης, Εμπορίου και Γεωργίας Ταράς Κάσκα που μίλησε στο Politico.

Επίσης, η Ουκρανία απειλεί να επιβάλει αντίποινα στην Πολωνία αν δεν αρθούν τα επιπλέον μέτρα που έχει λάβει η Βαρσοβία.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Ουκρανία προτίθεται να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για να αποδείξει την παράνομη φύση των απαγορεύσεων και απειλεί με απαγόρευση εισαγωγής φρούτων και λαχανικών από την Πολωνία.

Οι απαγορεύσεις από τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης έχουν ως στόχο την προστασία των αγροτών από τις εξαγωγές σιτηρών από την Ουκρανία μετά τον ρωσικό αποκλεισμό των ουκρανικών λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάσχεση της ροής ουκρανικών σιτηρών έχει το κυβερνών κόμμα της Πολωνίας, εν όψει εκλογών που πρόκειται να διεξαχθούν στις 15 Οκτωβρίου και στις οποίες είναι απαραίτητη η υποστήριξη της αγροτικής βάσης.

Οι τρεις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης αντέδρασαν επίσης διαμαρτυρόμενες κατά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία επέτρεψε την πώληση ουκρανικών σιτηρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κι έτσι επέβαλαν δικές τους απαγορεύσεις.

δειτε ακομα