Κένυα: Τουλάχιστον 47 πιστοί της Διεθνούς Εκκλησίας της Χαρμόσυνης Είδησης νήστεψαν μέχρι θανάτου κατόπιν προτροπής του ηγέτη τους

Η κενυατική αστυνομία έχει εντοπίσει μέχρι στιγμής τα πτώματα 47 ατόμων που ήταν μέλη της Χαρμόσυνης Είδησης και πίστευαν ότι θα πήγαιναν στον παράδεισο αν νήστευαν μέχρι θανάτου.

Η αστυνομία άρχισε να εκτελεί την εκταφή των πτωμάτων από το δάσος Σακαχόλα, κοντά στην παραλιακή πόλη Μαλίντι, από την Παρασκευή. «Συνολικά, 47 άνθρωποι πέθαναν στο δάσος», δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής Τσαρλς Καμάου στο πρακτορείο Reuters. Πρόσθεσε ότι η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό επιπλέον θυμάτων.

Αυτόν τον μήνα, η κενυατική αστυνομία διέσωσε 15 μέλη της Χαρμόσυνης Είδησης, τα οποία είχαν διαταχθεί να νηστέψουν έως θανάτου. Τέσσερα από αυτούς πέθαναν πριν φτάσουν στο νοσοκομείο.

Ο ηγέτης της αίρεσης, Πολ Μακένζι, συνελήφθη αφού έφτασε στην αστυνομία μια πληροφορία που έκανε λόγο για «ρηχούς τάφους» στους οποίους είχαν ενταφιαστεί τουλάχιστον 31 πιστοί. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο Μακένζι αρνήθηκε να φάει ή να πιει κάτι όσο ήταν υπό κράτηση.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κιτούρε Κιντίκι δήλωσε ότι το δάσος που βρίσκεται σε έκταση περίπου 3.200 στρεμμάτων έχει αποκλειστεί και έχει κηρυχθεί σκηνή εγκλήματος. «Αυτό το φρικτό γεγονός πρέπει να οδηγήσει σε ακόμα αυστηρότερους κανονισμούς (συμπεριλαμβανομένης της αυτορύθμισης) για κάθε εκκλησία, τέμενος, ναό ή συναγωγή», συμπλήρωσε.

δειτε ακομα