Ιταλία: Τέφρα και λάβα εκτοξεύονται από τα ηφαίστεια Αίτνα και Στρόμπολι – Έχουμε λάβα στη θάλασσα!

Καλημέρα! Είναι σε εξέλιξη η εκτόξευση τέφρας και λάβας από τα ηφαίστεια Αίτνα και Στρόμπολι στην πανέμορφη Ιταλία. Η κατάσταση είναι τέτοια που οι αρχές στη Σικελία αποφάσισαν να αναβαθμίσουν το επίπεδο συναγερμού και να κλείσουν προσωρινά το αεροδρόμιο της Κατάνια για σήμερα.

Η Αίτνα, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, μας φωτίζει τον ουρανό πάνω από την όμορφη πόλη της Κατάνια, ενώ το Στρόμπολι στα βόρεια της Σικελίας αναβράζει με λάβα που καταλήγει στο γαλάζιο της θάλασσας.

Ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νέλο Μουσουμέτσι, επεσήμανε ότι το Στρόμπολι βρίσκεται «υπό παρακολούθηση», και διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης για τυχόν εκκένωση.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ενίσχυσε προληπτικά το προσωπικό της στο νησί.

Κλειστό το αεροδρόμιο στην Κατάνια

Στις ανατολικές ακτές της Σικελίας γύρω από την Κατάνια, καθαρίζονται οι δρόμοι και τα αυτοκίνητα από τη μαύρη ηφαιστειακή τέφρα. Το αεροδρόμιο στην περιοχή παραμένει κλειστό. «Λόγω της ηφαιστειακής τέφρας ο αεροδιάδρομος στην Κατάνια δεν είναι διαθέσιμος. Προσγειώσεις και αναχωρήσεις έχουν ανασταλεί», αναφέρθηκε από το αεροδρόμιο, με προοπτική επαναλειτουργίας στις 15:00 (τοπική ώρα, 16:00 ώρα Ελλάδας).

δειτε ακομα

δειτε ακομα