Ιταλία: Νέα περιπέτεια στα χωρικά ύδατα της Λιβύης – Τουλάχιστον 30 αγνοούμενοι.

Σήμερα σημειώθηκε ένα νέο ναυάγιο στα λιβυκά χωρικά ύδατα, όπου ένα πλοίο μεταναστών και προσφύγων ανετράπη. Μέχρι στιγμής, διασώθηκαν δεκαεπτά άνθρωποι, αλλά τουλάχιστον τριάντα αγνοούνται. Σύμφωνα με την Ιταλική Ακτοφυλακή, το πλοίο ανετράπη ενώ οι επιβαίνοντες μεταφέρονταν σε ένα εμπορικό πλοίο που αναμένεται να αποβιβάσει τους διασωθέντες σε λιμάνι της Κάτω Ιταλίας αύριο.

Ωστόσο, η ΜΚΟ Alarm Phone κατηγορεί τις ιταλικές αρχές ότι καθυστέρησαν την παροχή βοήθειας παρά το γεγονός ότι είχαν πληροφορηθεί για τον κίνδυνο ναυαγίου. Η ΜΚΟ Mediterranea Saving Humans έγραψε στο διαδίκτυο ότι αντιμετωπίζουμε ένα νέο τραγικό ναυάγιο με καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που κινδυνεύουν να πνιγούν.

Η Ιταλική Ακτοφυλακή απάντησε ότι το πλοίο βρισκόταν έξω από την Περιοχή Ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας και ότι δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση από μέρους της Λιβύης και της Μάλτας. Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, δήλωσε ότι η Ακτοφυλακή, το Πολεμικό Ναυτικό και η Οικονομική Αστυνομία δεν αφήνουν ποτέ κανέναν αβοήθητο και πρέπει να κάνουμε μια ακριβή ανάλυση των όσων συμβαίνουν και να αποφεύγουμε την εργαλειοποίηση, διότι προσπαθούμε όλοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να αποφύγουμε τις τρομερές αυτές τραγωδίες στη Μεσόγειο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα