Ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τους βομβαρδισμούς για δεύτερη ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τη λήξη της εκεχειρίας με το Χαμάς, η οποία επιτρέπει την απελευθέρωση ομήρων και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Χαμάς, υπάρχουν 240 νεκροί, πλείον τους οποίους είναι αμάχοι και παιδιά από τις ισραηλινές επιδρομές εχθές. Άλλοι 650 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αεροπορικές επιθέσεις, πυροβολικά πλήγματα και βομβαρδισμούς από θαλάσσης σε όλη την περιοχή της Γάζας. Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί κυρίως στην Χαν Γιούνες, όπου πολλά σπίτια καταστράφηκαν με τους κατοίκους μέσα τους.

Σήμερα τα ξημερώματα, ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε 50 αεροπορικές επιθέσεις στην Χαν Γιούνες, συνολικά πάνω από 400 πλήγματα έχουν πραγματοποιηθεί σε στόχους του Χαμάς από χτες. Παράλληλα, 137 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε χερσαίες μάχες γύρω από τη Χαν Γιούνες στο νότιο τμήμα της Γάζας. Τέλος, τουλάχιστον πέντε ομήροι έχουν χάσει τη ζωή τους και οι εχθροπραξίες συνεχίζονται μετά τη λήξη της εκεχειρίας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα