Ισραήλ: Το πολεμικό συμβούλιο ενέκρινε οδηγίες για την ανταλλαγή ομήρων με τη Χαμάς

Μετά από συνομιλίες στο Παρίσι μεταξύ Ισραήλ, ΗΠΑ, Κατάρ και Αιγύπτου, το πολεμικό συμβούλιο ενέκρινε οδηγίες για ανταλλαγή ομήρων-κρατουμένων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Όταν η Χαμάς αποδεχθεί αυτές τις οδηγίες, το Ισραήλ θα στείλει αντιπροσωπεία στο Κατάρ για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομήρων, αναφέρεται από εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

Πολλές λεπτομέρειες παραμένουν ακόμη να συζητηθούν, συμπεριλαμβανομένων των όρων κατάπαυσης πυρός, αποχώρησης ισραηλινών δυνάμεων από τη Γάζα και επιστροφής εκτοπισμένων Παλαιστινίων στη βόρεια Γάζα.

Η Χαμάς κρατά περίπου 130 Ισραηλινούς ομήρους, ενώ το Ισραήλ κρατά τουλάχιστον 8.800 Παλαιστίνιους στις φυλακές του, σύμφωνα με επίσημες πηγές.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν θα υπάρξει συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων, όπως ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Νετανιάχου επισήμανε ότι στη συνέντευξή του στο δίκτυο CBS News θα εξετάσει ένα στρατιωτικό σχέδιο που περιλαμβάνει απομάκρυνση αμάχων στη Γάζα και δράση εναντίον των ταγμάτων της Χαμάς.

“Αν υπάρξει συμφωνία, θα καθυστερήσει λίγο, αλλά θα συμβεί. Αν όχι, θα προχωρήσουμε όπως προγραμματίσαμε”, δήλωσε ο Νετανιάχου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα