Ισραήλ: Η Χαμάς δίνει ηρεμιστικά στους απελευθερωμένους ομήρους, όταν φτάνουν στους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού, αναφέρει το υπουργείο Υγείας [vid]

Σε μια σοβαρή αποκάλυψη, ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας του Ισραήλ αναφέρει σε ακρόαση στην Κνεσέτ ότι οι άντρες της Χαμάς έδωσαν ηρεμιστικά στους ομήρους πριν τους απελευθερώσουν στους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού, ώστε να δείχνουν ευτυχισμένοι.

Το υπουργείο Υγείας αποκάλυψε ότι τα ηρεμιστικά που χρησιμοποιήθηκαν είχαν ως στόχο να κάνουν τους ομήρους να φαίνονται ήρεμοι και ευτυχισμένοι, μετά από ψυχολογική και σωματική κακοποίηση για περισσότερες από 50 ημέρες στη Γάζα.

Οι εκπρόσωποι του υπουργείου Δεν αποκάλυψαν αν η χορήγηση φαρμάκων έχει επιβεβαιωθεί από εξετάσεις αίματος, από τη μαρτυρία των ομήρων, ή και από τα δύο.

Το υπουργείο Υγείας δεν έκανε καμία δήλωση επαλήθευσης της αποκάλυψης.

Στη συζήτηση συμμετείχαν και συγγενείς απαχθέντων από τη Χαμάς και απελευθερώθηκαν. Μεταξύ άλλων, μίλησε η Shir Siegel, κόρη της Aviva Siegel που απελευθερώθηκε, και κάλεσε το Υπουργείο Υγείας να εκδώσει μια δήλωση ότι όλοι οι απαχθέντες πρέπει να απελευθερωθούν.

δειτε ακομα

δειτε ακομα