Ισραήλ: Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με πεζούς στην Ιερουσαλήμ – 5 τραυματίες

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στο κέντρο της Ιερουσαλήμ από αυτοκίνητο που συγκρούστηκε μαζί τους. Αυτό το περιστατικό χαρακτηρίστηκε ως «τρομοκρατική επίθεση» από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ισραηλινής υπηρεσίας Magen David Adom, αρκετοί πεζοί χτυπήθηκαν από το αυτοκίνητο. Ο ένας τραυματίας, ένας 70χρονος, τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ μια γυναίκα 30 ετών και τρεις άνδρες 25-50 ετών βρίσκονται σε λιγότερο ανησυχητική κατάσταση.

Παρόλο που η αστυνομία δεν χαρακτήρισε το συμβάν ως επίθεση, ανακοίνωσε ότι ο ύποπτος, ο οποίος δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί, «εξουδετερώθηκε» στην περιοχή. Για την παρούσα ώρα, η αστυνομία δεν έχει κατανοήσει τα αίτια της σύγκρουσης.

Ο Νετανιάχου αναφέρθηκε στο περιστατικό σε ανακοίνωσή του λέγοντας: «Πριν από μερικά λεπτά, όχι μακριά από εδώ, έγινε άλλη μία απόπειρα δολοφονίας πολιτών του Ισραήλ. Αυτή η τρομοκρατική επίθεση σε αυτόν τον τόπο, αυτήν τη στιγμή, μας υπενθυμίζει πως η γη του κράτους του Ισραήλ έχει αποκτηθεί με τίμημα πολλές δοκιμασίες».

Σε παρόμοιο περιστατικό, νωρίτερα κατά τη διάρκεια αντιτρομοκρατικής επιχείρησης του Ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη, ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από Ισραηλινούς στρατιώτες. Μέχρι στιγμής, οι παλαιστίνιοι θύματα φθάνουν τους 97, ενώ οι ισραηλινοί φθάνουν τους 19, μία Ουκρανή και ένας Ιταλός.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι παραπάνω αριθμοί περιλαμβάνουν τόσο μαχητές όσο και αμάχους από τις δύο πλευρές.

δειτε ακομα