Ισραήλ: Απομένει μόνο το «πότε» θα γίνει το χτύπημα στο Ιράν – Τι αποφάσισε το Πολεμικό Συμβούλιο

Φαίνεται ότι μετράμε αντίστροφα για την «απάντηση» του Ισραήλ προς το Ιράν. Το βράδυ της Τρίτης (16/4) ολοκληρώθηκε το πέμπτο Πολεμικό Συμβούλιο στο Τελ Αβίβ και αποφασίστηκε να εφαρμοστούν τα αντίποινα. Η κυβέρνηση Νετανιάχου είναι αποφασισμένη να αντιδράσει, χωρίς να υπολογίζει τους κινδύνους για την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Έτσι, το Πολεμικό Συμβούλιο άφησε ανοιχτό μόνο το σκέλος της ημερομηνίας. Δεν έχουν αποφασιστεί το «πότε» θα γίνει το «χτύπημα». Οι προτάσεις για πλήγμα σε «ευαίσθητους» στόχους του Ιράν απορρίφθηκαν. Διαφωνίες υπάρχουν σχετικά με την αποδοχή του σχεδίου από τους συμμάχους και ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ. Στο προηγούμενο συμβούλιο, αποφασίστηκε αντίδραση, αλλά δεν είχαν καταλήξει στο «πώς» και στο «πότε».

Οι ΗΠΑ προβλέπουν περιορισμένο χτύπημα στο Ιράν

Πηγές στο CNNi αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ προβλέπουν περιορισμένη απάντηση από το Ισραήλ. Η στρατιωτική απάντηση μπορεί να είναι περιορισμένης έκτασης στο εσωτερικό του Ιράν. Δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τα σχέδια.

Γκάλαντ: Χτυπάμε όποιον μας πολεμάει

Ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ τόνισε την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να αντιδράσει στο Ιράν. Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση εναντίον οποιουδήποτε εχθρού.

IDF: Ήθελαν νεκρούς με τους βαλλιστικούς

Το Ιράν πυροβόλησε 110 βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ. Προσπάθησαν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά. Η αντίδραση από το IDF ήταν αποφασιστική, ανασύροντας έναν από τους πυραύλους στη Νεκρά Θάλασσα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα