Ισημερινός: Τέσσερις νεκροί και σημαντικές καταστροφές από τον σεισμό (βίντεο)

Ένας σεισμός μεγέθους 6,8 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε στον Ισημερινό και το βόρειο Περού, σκοτώνοντας τουλάχιστον 4 ανθρώπους και προκαλώντας ζημιές σε πολλά κτίρια. Ο πρόεδρος του Ισημερινού ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ενημερώνονται από επίσημες πηγές. Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την πόλη Μπαλάο, στην επαρχία Γκάγιας.

Ο σεισμός προκάλεσε ζημιές σε πολλές επαρχίες, με τρεις ανθρώπους να σκοτώνονται στην κοινότητα Ματσάλα και ένας άλλος στην πόλη Κουένκα. Σε ένα σουπερμάρκετ κατέρρευσε ένας τοίχος και η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroecuador διέκοψε τις δραστηριότητές της και εκκένωσε πολλές εγκαταστάσεις της για προληπτικούς λόγους. Πολλά χωριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και πολλά κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Κάτοικοι της Ίσλα Πούνια, ενός νησιού κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, αναφέρουν ότι ορισμένα σπίτια κατέρρευσαν και φοβήθηκαν πολύ. Μετά τον αρχικό σεισμό, σημειώθηκαν δύο μικρότεροι μετασεισμοί. Στο Περού, ο σεισμός έγινε αισθητός στις βόρειες επαρχίες αλλά δεν υπάρχουν προς το παρόν αναφορές για ζημιές ή θύματα.

δειτε ακομα