ΗΠΑ: Τουλάχιστον 80 νεκροί από τον παγετό – Σε κατάσταση συναγερμού εκατομμύρια πολίτες

## Τουλάχιστον 80 νεκροί από τον παγετό στις ΗΠΑ – Εκατομμύρια πολίτες σε κατάσταση συναγερμού

Σχεδόν 90 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων και του πολικού κρύου που πλήττει τις ΗΠΑ. Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Τενεσί και 16 στο Όρεγκον, ενώ χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς ρεύμα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι τα μέσα της εβδομάδας.

Εκτός από το Τενεσί και το Όρεγκον, υπάρχουν θύματα και σε άλλα μέρη της χώρας, όπως στο Ιλινόις, την Πενσυλβάνια, το Μισισιπή, την Ουάσινγκτον, το Κεντάκι, το Ουισκόνσιν, τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.

Στο Όρεγκον, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από ηλεκτροπληξία όταν ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν την πτώση ενός ηλεκτροφόρου καλωδίου και το χτύπημα στο όχημα στο οποίο επέβαιναν. Ενώ άλλοι θάνατοι παραμένουν υπό διερεύνηση, συμπεριλαμβανομένου ενός ατόμου που σκοτώθηκε σε καραμπόλα πέντε αυτοκινήτων στο Κεντάκι και τεσσάρων στο Ιλινόις.

Επίσης, πέντε άνθρωποι έχουν πεθάνει κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας στο Σιάτλ, ενώ στο Μισισιπή, οι καιρικές συνθήκες έχουν οδηγήσει τις αρχές να προειδοποιούν τους οδηγούς να οδηγούν προσεκτικά λόγω του πάγου στους δρόμους της πολιτείας.

Παρά την αποκατάσταση του ρεύματος σε πολλές περιοχές, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν ακόμη χωρίς ρεύμα σε ολόκληρη τη χώρα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα