ΗΠΑ: Συνέντευξη υψηλού ρίσκου από τον Μπάιντεν Σήμερα

Σήμερα ο πρόεδρος Μπάιντεν παραχωρεί μια πολυαναμενόμενη συνέντευξη, που μπορεί να έχει αναστατωτικές επιπτώσεις ενόψει των αμερικανικών εκλογών.

Αν τα πάει καλά, θα είναι σαν την “σωσία” για τον Μπάιντεν, αλλά αν αντιμετωπίσει δυσκολίες, η υποψηφιότητά του για δεύτερη θητεία θα κρέμεται από μια κλωστή.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος δεν κατάφερε να ανατρέψει την εντύπωση που δημιουργήθηκε μετά την καταστροφική συνομιλία του με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 27 Ιουνίου.

Αυτή τη φορά, όμως, ο Μπάιντεν θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με χαλαρό και ανοιχτό τρόπο στη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή του ABC, Τζορτζ Στεφανόπουλο.

Σπουδαία ευκαιρία για αλλαγή στο κλίμα

Απέναντι στον Τραμπ, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δυσκολίες να εκφραστεί για 90 λεπτά, έχανε την ροή του και προκαλούσε ανησυχία στο κόμμα του.

Πριν από τέσσερις μήνες των εκλογών, μερίδα Δημοκρατών εξέφραζαν δημόσια αμφιβολίες για την ικανότητα του Μπάιντεν να νικήσει τον αντίπαλό του.

Η Νάνσι Πελόζι επέμενε ότι είναι “απαραίτητο” ο Μπάιντεν να παραχωρήσει μεγάλες συνεντεύξεις και άλλοι υποστηρικτές ζητούσαν μια εκτενή συνέντευξη Τύπου, για να αποδείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει δυναμικά.

Αν και σπάνια παραχωρεί τέτοιες συνεντεύξεις, ο πρόεδρος δεσμεύτηκε να παραχωρήσει μια εκτενή συνέντευξη Τύπου την επόμενη εβδομάδα, αλλά η λεπτομέρειες παραμένουν ακόμη άγνωστες.

δειτε ακομα

δειτε ακομα