ΗΠΑ: Αναμένεται η Απόφαση του Δικαστηρίου για τον Τραμπ Σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 4 Μαρτίου, το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών αναμένεται να δώσει απόφαση σχετικά με την πιθανή συμπερίληψη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον προεκλογικό διαγωνισμό των Ρεπουμπλικανών στο Κολοράντο, λόγω των προσπαθειών του να ανατρέψει την εκλογική ήττα του το 2020.

Η απόφαση αναμένεται να επηρεάσει σχεδόν ολόκληρες τις ΗΠΑ, παραδόθηκε διαδικτυακά λόγω της απουσίας των δικαστών από τα δικαστήρια. Η απόφαση αυτή επιλύει την αβεβαιότητα για το αν οι ψήφοι προς όφελος του Τραμπ θα ληφθούν υπόψη. Και οι δυο πλευρές προέτρεψαν για γρήγορη απόφαση, με τους δικαστές να φαίνεται πιθανό να αποφασίσουν υπέρ του Τραμπ.

Το δικαστήριο του Κολοράντο ήταν το πρώτο που αναφέρθηκε σε συνταγματική διάταξη μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, που αποσκοπούσε να αποτρέψει τη συμμετοχή «εξεγέρσεων» σε κατοχή αξιωμάτων. Ο Τραμπ έχει αποκλειστεί και από τις προεκλογικές διαδικασίες στο Ιλινόις και το Μέιν, με τις αποφάσεις να περιμένουν την έκβαση της υπόθεσης στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Πέρυσι, οι δικαστές συμφώνησαν να ακούσουν επιχειρήματα στα τέλη Απριλίου για πιθανή ποινική δίωξη κατά του Τραμπ για ενόχληση στις εκλογές, συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής του στην επίθεση του Καπιτωλίου των ΗΠΑ τον Ιανουάριο. Η απόφαση του δικαστηρίου να διαμεσολαβήσει σε μια πολιτικά φορτισμένη υπόθεση, χωρίς σαφή οδηγία, βάζει σε αμφισβήτηση το αν ο Τραμπ θα δικαστεί πριν τις επερχόμενες εκλογές.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αντιμετωπίζει 91 ποινικές κατηγορίες σε τέσσερις διώξεις. Μια από αυτές, στη Νέα Υόρκη κατά της παραποίησης επιχειρηματικών εγγράφων, φαίνεται πιθανό να κρίνεται στις 25 Μαρτίου από έναν αποφασιστικό δικαστή.

ΗΠΑ: Απόφαση του Δικαστηρίου για τον Τραμπ σήμερα Πηγή

δειτε ακομα

δειτε ακομα