ΗΠΑ: Ένας 13χρονος μαθητής έσωσε τους συμμαθητές του από ένα τροχαίο ατύχημα, όταν ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου λιποθύμησε

Ο 13χρονος Ντίλον Ριβς έδειξε ψυχραιμία και αντανακλαστικά, καθώς κατάφερε να αποτρέψει ένα τροχαίο με ένα σχολικό λεωφορείο στο Μίσιγκαν, όταν ο οδηγός του οχήματος αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία και λιποθύμησε στο τιμόνι.

Ο μικρός Ντίλον επέβαινε στο σχολικό λεωφορείο μαζί με περίπου 60 συμμαθητές του, όταν αντιλήφθηκε ότι ο οδηγός έχασε τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με την σχολική επιθεώρηση της πολιτείας Μίσιγκαν, ο Ντίλον πήδηξε από τη θέση του, πέταξε το σακίδιό του και έτρεξε μπροστά ενώ το λεωφορείο βρισκόταν σε κίνηση.

Στο βίντεο από την κάμερα του σχολικού, φαίνεται ο οδηγός να αισθάνεται δυσφορία και κάποια στιγμή να λιποθυμάει. Ο 13χρονος Ντίλον αντέδρασε γρήγορα και πήρε τον έλεγχο του τιμονιού, πατώντας το φρένο και ακινητοποιώντας το λεωφορείο, ενώ ακούγονται κραυγές από τρομοκρατημένα παιδιά. Έπειτα κάλεσε τους συμμαθητές του να ζητήσουν προσοχή.

Ο οδηγός μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο με ασθενοφόρο και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με το CNN.

Η αντίδραση του μαθητή «έκανε τη διαφορά», υπογράμμισε ο σχολικός επιθεωρητής της πολιτείας Μίσιγκαν.

Οι γονείς του 13χρονου εγκωμιάστηκαν το γιο τους, καλώντας τον στη συνέντευξη Τύπου, ως μικρό ήρωα.

Χάρη στον Ντίλον Ριβς, αποτράπηκε ένα ατύχημα που θα μπορούσε να είχε τραγικές συνέπειες, σύμφωνα με τη δημοτική ανάρτηση στο Facebook του Τζόναθαν Λάφερτι.

δειτε ακομα

δειτε ακομα