Ηνωμένες Πολιτείες: Έτοιμη συμφωνία για εκεχειρία 6 εβδομάδων στη Γάζα

Έχει ετοιμαστεί το πλαίσιο συμφωνίας για ένα διάστημα έξι εβδομάδων κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα, με τη συμφωνία του Ισραήλ, αλλά εξαρτάται από την ομάδα Χαμάς να απελευθερώσει ομήρους, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ο αξιωματούχος δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ότι “οι ομήροι πρέπει να απελευθερωθούν” και ότι η συμφωνία είναι έτοιμη, αλλά χρειάζεται ακόμα τη συγκατάθεση της Χαμάς.

Οι συζητήσεις συνεχίζονται για την έναρξη της εκεχειρίας πριν από το Ραμαζάνι, με την αντιπροσωπεία της Χαμάς να βρίσκεται στο Κάιρο για συνομιλίες ενώ αντιπρόσωποι του Κατάρ, των ΗΠΑ και της Αιγύπτου συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία.

Το σχέδιο προβλέπει επίσης την ανταλλαγή ομήρων με την απελευθέρωση παλαιστινίων κρατουμένων από το Ισραήλ. Οι διαπραγματεύσεις για την εκεχειρία συνεχίζονται με τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Αυτή η κίνηση αποτελεί μια προσπάθεια να διακοπεί η βίαιη σύγκρουση στη Γάζα και να επιτευχθεί ειρηνική λύση μέσω διαπραγματεύσεων μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα