Ναυάγιο σκάφους στην Ινδονησία: 11 νεκροί και 9 αγνοούμενοι

Στην επαρχία Ριάου της δυτικής Ινδονησίας ένα ταχύπλοο σκάφος, το SB Evelyn Calisca 01, βυθίστηκε στη θάλασσα, περίπου μισή ώρα αφού αναχώρησε από το λιμάνι του Ιντραγκίρι Χίλιρ, με προορισμό την πρωτεύουσα της επαρχίας, Ταντζούνγκ Πίνανγκ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 80 άνθρωποι επέβαιναν στο σκάφος.

Αν και αρχικά ο απολογισμός ήταν 11 άτομα νεκρά, οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αυξηθεί παραπάνω, καθώς εξακολουθούν να αγνοούνται τουλάχιστον εννέα επιβάτες που επέβαιναν στο σκάφος.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν ήδη ανασύρει 58 επιζώντες από το ναυάγιο, το οποίο έλαβε μέρος λόγω της υπερφόρτωσης του σκάφους, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Η Ινδονησία έχει προβλήματα ασφαλείας στα μεταφορικά της μέσα, καθώς συχνά παρουσιάζονται ατυχήματα λόγω κακής συντήρησης και υπερφόρτωσης των σκαφών.

Το ναυάγιο αυτό αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση του προβλήματος αυτού και πρέπει να ενσωματωθεί στις προσπάθειες της χώρας για τη βελτίωση των προτύπων ασφαλείας των μεταφορικών της μέσων.

δειτε ακομα

δειτε ακομα