Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του, δηλώνει η εκπρόσωπος του

Η σορός του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, που πέθανε πρόσφατα στη φυλακή όπου κρατούνταν, παραδόθηκε στη μητέρα του, όπως ανέφερε η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις σήμερα μέσω της πλατφόρμας Χ.

Η Γιάρμις δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν οι αρχές θα επιτρέψουν μια κηδεία σύμφωνα με τις επιθυμίες της οικογένειας και τον σεβασμό προς τον Αλεξέι.

Αλεξέι Ναβάλνι – Επιστολή των ρωσικών αρχών προς τη μητέρα του

Ο Αλεξέι Ναβάλνι θα ταφεί στο κοιμητήριο των κρατουμένων, σύμφωνα με το μήνυμα των ρωσικών αρχών προς τη μητέρα του, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του αδιοριστών Κίρα Γιαρμίς.

Η Γιαρμίς ανέφερε σήμερα πως υποστηρίζουν την παράδοση της σορού, εκτός εάν η μητέρα του συμφωνήσει εντός τριών ωρών να πραγματοποιηθεί μυστική κηδεία χωρίς δημόσια εκδήλωση.

Η Γιαρμίς ανέφερε στην ανάρτησή της στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ: «Πριν λίγο καλέστηκε η μητέρα του Ναβάλνι από έναν αξιωματούχο και της δόθηκε επιστολή. Είτε συμφωνεί εντός τριών ωρών σε μια ιδιωτική ταφή χωρίς δημόσια αποχαιρετιστήρια, είτε ο Αλεξέι θα ταφεί στη φυλακή.

Η Γιαρμίς ανέφερε πως η μητέρα του αδιορίστων απέρριψε την επιστολή και εξακολουθεί να απαιτεί την παράδοση της σορού του.

«Αρνήθηκε να συνεργαστεί με τη Διερευνητική Επιτροπή, καθώς δεν έχει αρμοδιότητα να αποφασίσει πώς και πού θα ταφεί ο γιος της. Ζητά να τηρηθεί ο νόμος, ο οποίος απαιτεί από τους ερευνητές να παραδώσουν το πτώμα εντός δυο ημερών μετά την οριοθέτηση των αιτίων του θανάτου. Σύμφωνα με τα ιατρικά έγγραφα, τα οποία υπέγραψε, η προθεσμία αυτή λήγει αύριο. Επιμένει η κηδεία και ο επιμελιτήριος να γίνουν σύμφωνα με τις παραδόσεις», δήλωσε η Γιαρμίς.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε ανταπόκριση από τις αρχές. Η μητέρα του Ναβάλνι, Λουντμίλα, 69 ετών, επιμένει επί μέρες να της παραδοθεί η σορός του για να ταφεί με τρόπο που θα επιτρέψει σε φίλους, οικογένεια και υποστηρικτές να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους.

δειτε ακομα

δειτε ακομα