Η πολιτική κατάσταση στη Γαλλία: Ανάμεσα σε αβεβαιότητα και ακροδεξιά

Οι Γάλλοι ψηφοφόροι βρίσκονται αντιμέτωποι με σημαντικές επιλογές που επηρεάζουν όχι μόνο τη χώρα τους, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη. Στον δεύτερο γύρο των εκλογών, πρέπει να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο του αυταρχικού καθεστώτος από τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λεπέν, ή τη δυσάρεστη εναλλακτική λύση ενός κοινοβουλίου που θα οδηγήσει σε αδύναμη κυβέρνηση με έναν πρόεδρο ήδη αποδυναμωμένο.

Η προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η άνοδος της Λεπέν και η δυσκολία της τοποθέτησης των ψηφοφόρων τόσο από την Κεντροδεξιά όσο και από την Αριστερά, είναι ένα κρίσιμο θέμα. Αυτό που κυριαρχεί είναι η αβεβαιότητα για το τι θα επακολουθήσει.

Παρατηρείται μια μαζική απόχωρηση υποψηφίων βουλευτών, με σημαντικό ποσοστό από την Αριστερά και το φροντιστήριο του προέδρου. Αυτό δημιουργεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό με αναμετρήσεις ανά δύο και δυνατές “τετραπλές” αναμονές.

Οι Μαρίν Λεπέν και Ζορντάν Μπαρντελά προσπαθούν να αλλάξουν την εικόνα του κόμματός τους, ενώ το Νέο Λαϊκό Μέτωπο φιλοξενεί σοσιαλιστές, πράσινους και κομμουνιστές σε μια προσπάθεια να διαφοροποιηθεί από τους παραδοσιακούς συνασπισμούς.

Η διαδικασία των εκλογών εντείνει την αβεβαιότητα για το μέλλον της Γαλλίας, ενώ οι πολίτες έχουν τον τελευταίο λόγο σε αυτό το πολιτικό ρινγκ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα