Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Κύπρο

Από το λιμάνι της Λάρνακας, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανακοίνωσε ότι ξεκινά η υλοποίηση ενός σχεδίου για τη λειτουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου προς τη Λωρίδα της Γάζας μέσω της Κύπρου. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν, εκτός από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία, επίσης τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισκέφτηκε τη Λάρνακα για να επιθεωρήσει τις υποδομές που χρειάζονται για τον ανθρωπιστικό διάδρομο και επισκέφτηκε το κέντρο έρευνας και διάσωσης του λιμανιού. Μιλώντας για την ανθρωπιστική αποστολή στη Γάζα, τόνισε τη σημασία της συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων παραγόντων ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Από την πλευρά του, ο Κύπριος πρόεδρος ευχαρίστησε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τη στήριξή της στην πρωτοβουλία της Κύπρου και εξέφρασε την ανάγκη να ανακουφιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου που ετοιμάζεται από τη Λάρνακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Παρασκευή είναι η ημέρα που ξεκινά η πιλοτική αποστολή βοήθειας προς τη Γάζα, με το πρώτο πλοίο να αναχωρεί από τη Λάρνακα την Κυριακή.

δειτε ακομα

δειτε ακομα