Η μεγάλη πρόκληση για τον Στάρμερ στη Βρετανία της πολυκρίσης

Όταν ακόμα και η συντηρητική εφημερίδα The Sun του Ρούπερτ Μέρντοχ βγάζει το πρωί των εκλογών την είδηση με τίτλο “Ώρα για νέο μάνατζερ” για τις εκλογές στη Βρετανία και είσαι ο πρωθυπουργός των Τόρις, τότε ίσως να έχεις καταλάβει ότι το παιχνίδι είναι τελειωμένο. Αυτή είναι η άποψη της Sun για την ανάγκη για αλλαγές στη Βρετανία, με τον πολιτικό χώρο να έχει δυσκολευτεί από τη χαοτική κατάσταση που υπάρχει εδώ και 14 χρόνια.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η βρετανική κυβέρνηση είναι πολλά. Η οικονομία είναι αδύναμη, οι πολίτες πλήττονται από την αύξηση του κόστους ζωής και η εμπιστοσύνη στα δημόσια θεσμικά όργανα έχει κοσκινιστεί. Η Εργατική κόμμα υπόσχεται αλλαγές αλλά ταυτόχρονα, οι προσδοκίες είναι μεγάλες και οι περιορισμοί πολλοί.

Παρόλα αυτά, οι πολιτικοί υπολογίζουν πως ο κόσμος δεν δίνει μεγάλη προσοχή και μπορεί να καταλάβει μόνο απλά μηνύματα. Οι Εργατικοί υπόσχονται να μην αυξήσουν τους φόρους και να επενδύσουν σε νέες δαπάνες.

Ο Κιρ Στάρμερ δηλώνει πως είναι αποφασισμένος να απορρίψει τις αρνητικές προβλέψεις. Στην προεκλογική του εκπομπή ανέφερε πως μεγάλη πρόκληση είναι η ανάγκη ανατροπής της δυσπιστίας στην πολιτική που έχει μεσολαβήσει λόγω της μακράς περιόδου αδράνειας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα