Η Κυβέρνηση του Κιέβο καλεί την Πολωνία να ερευνήσει και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους για την καταστροφή σιτηρών

Η κυβέρνηση του Κιέβο έκανε έκκληση προς την Πολωνία να εξετάσει και να τιμωρήσει τα άτομα που φέρονται υπεύθυνα για την διασπορά μιας φορτίου ουκρανικών σιτηρών στα σύνορα των δύο χωρών κατά το Σαββατοκύριακο, όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ολεξάντρ Κουμπράκοφ.

Περίπου 160 τόνοι ουκρανικών σιτηρών καταστράφηκαν σε έναν πολωνικό σιδηροδρομικό σταθμό κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών, τις οποίες ένα αξιωματούχος της Ουκρανίας χαρακτήρισε ως πράξη “ατιμωρησίας και ανευθυνότητας” την προηγούμενη Κυριακή.

Ο Κουμπράκοφ ανέφερε στην πλατφόρμα X ότι “Οι υπεύθυνοι για την καταστροφή των ουκρανικών σιτηρών πρέπει να εντοπιστούν, να απενεργοποιηθούν και να τιμωρηθούν. Είναι υπόθεση δύο φιλικών και πολιτισμένων χωρών.”

Παράλληλα, πολωνοί αγρότες που διαμαρτύρονται για την χαρακτηριστική αντιμετώπιση της Ουκρανίας ως ανταγωνιστικό για την αγορά και την ρύθμιση του περιβάλλοντος σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ, έχουν εμποδίσει τη διέλευση συνοριακών σημείων με την Ουκρανία και έχουν διασκορπίσει επίτηδες ουκρανικά προϊόντα από βαγόνια τρένων.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν παρόμοιες περιπτώσεις διασποράς σιτηρών στα σύνορα μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης στενών δεσμών με την Πολωνία, αλλά τόνισε ότι οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τους αποκλεισμούς συνόρων από τους Πολωνούς διαδηλωτές πρέπει να προστατευθούν.

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση, ένας εκπρόσωπος της ουκρανικής υπηρεσίας προστασίας των συνόρων αναφέρθηκε στη συνεχίζουσα κατάσταση του αποκλεισμού, δηλώνοντας ότι “Συνολικά, 2.200 φορτηγά αναμένουν στο πολωνικό έδαφος και οι πολωνοί αγρότες επιτρέπουν τη διέλευση περίπου μιας πρόσθετης φορτίο κάθε ώρα από τις δύο κατευθύνσεις. Τα φορτηγά που κινούνται από την Ουκρανία είναι περισσότερο ανασταλμένα“.

δειτε ακομα

δειτε ακομα