Η Κριτική του Νετανιάχου προς τις ΗΠΑ: Αδιανόητο να Καθυστερούν οι Παραδόσεις Όπλων

Η αντίδραση των Ηνωμένων Πολιτειών έγινε εχθές, Τρίτη, μετά τις δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, που θεωρεί “απαράδεκτο” το γεγονός ότι η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν μπορεί να καθυστερήσει την παράδοση όπλων στο Ισραήλ για τη μάχη του στη Λωρίδα της Γάζας.

“Πραγματικά δεν ξέρουμε τι ακριβώς εννοεί”, απάντησε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιέρ, στον Νετανιάχου.

Εκτός από ένα πακέτο πυρομαχικών, “δεν υπάρχουν άλλες καθυστερήσεις (…) όλα τα υπόλοιπα ακολουθούν τη συνήθη διαδικασία”, υπογράμμισε η Αμερικανίδα αξιωματούχος.

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, είχε αναφέρει προηγουμένως χτες ότι οι ΗΠΑ “συνεχίζουν να εξετάζουν” την παράδοση ορισμένων βομβών στο Ισραήλ, που είχε ανασταλεί λόγω φόβων ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη Ράφα, αλλά εξακολουθούν “να εξασφαλίζουν ότι το Ισραήλ έχει τα απαραίτητα για την αυτοάμυνά του”.

Σε ένα βίντεο που δημοσίευσε χτες στο Twitter ο Νετανιάχου, μιλώντας στα αγγλικά, χαρακτήρισε “απαράδεκτο” το γεγονός ότι η Ουάσινγκτον “κρατά όπλα και πυρομαχικά από το Ισραήλ” τους τελευταίους μήνες.

“Το Ισραήλ, ο πιστός σύμμαχος των ΗΠΑ, που αγωνίζεται για την ύπαρξή του, αντιμετωπίζοντας τον Ιράν και άλλους κοινούς εχθρούς”, πρόσθεσε.

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του, ο Αμερικανός υπουργός του επιβεβαίωσε ότι “η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται αδιάκοπα για να ξεπεράσει τα εμπόδια”. “Ελπίζω πραγματικά ότι αυτό συμβαίνει. Πρέπει να συμβαίνει”, τόνισε.

“Πώς είναι δυνατόν τα όπλα και τα πυρομαχικά που αγοράσαμε με τα χρήματά μας να καθυστερούν να φτάσουν από τις ΗΠΑ;”, ρώτησε ο Νετανιάχου.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, o πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ουίνστον Τσόρτσιλ, είπε στις ΗΠΑ “δώστε μας τα εργαλεία και θα εκτελέσουμε τη δουλειά”. “Και τώρα εγώ λέω, δώστε μας τα εργαλεία και θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά πολύ πιο γρήγορα”.

δειτε ακομα

δειτε ακομα