Η Ιταλία της Μελόνι υπό την Επιτήρηση της Διεθνούς Αμνηστίας

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, η Ιταλία κατηγορείται για την παραβίαση των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων. Η οργάνωση εστιάζει στην έκθεσή της με τίτλο “Ελευθερία και Αξιοπρέπεια”, την παράνομη κράτηση μεταναστών και αιτούντων άσυλο σε κλειστά κέντρα στην Ιταλία.

Η Διεθνής Αμνηστία υπογραμμίζει ότι οι συνθήκες δεν ανταποκρίνονται στο διεθνές δίκαιο, καθώς άτομα με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας και αιτούντες άσυλο βρίσκονται κρατούμενοι αντίθετα με τις αρχές του.

«Ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών επισημαίνει τις μειώσεις στις αφίξεις»

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, πολλοί πρόσφυγες καταφθάνουν από χώρες που η ιταλική κυβέρνηση θεωρεί «ασφαλείς» χωρίς αντίστοιχα στοιχεία. Σε επισκέψεις σε κέντρα κράτησης εκτός Ρώμης και Καλτανισέτας στη Σικελία, καταγράφηκε παράβαση του διεθνούς δικαίου.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι, εκφράζει την αντίθετη άποψη, αναφέροντας μείωση κατά 60% στις αφίξεις μεταναστών. Ενώ δεν λέει ψέμματα, αναγνωρίζει πως η μάχη κατά της παράνομης μετανάστευσης συνεχίζεται, αλλά τα αποτελέσματα προκύπτουν από την συνεργασία με τις χώρες προέλευσης.

Ωστόσο, πολλοί τοπικοί αξιωματούχοι διαφωνούν με την κατεύθυνση αυτή. Ο δήμαρχος της Ραβένα, Μικέλε ντε Πασκάλε, εκφράζει αντίθετη άποψη, ζητώντας προσπάθειες για την ένταξη των μεταναστών και ασφαλή λιμάνια στην Κάτω Ιταλία αντί για επικίνδυνα ταξίδια από μη κυβερνητικούς οργανισμούς.

δειτε ακομα

δειτε ακομα