Η Ινδία ψάχνει για φθηνό πετρέλαιο

Η Ινδία εξετάζει περισσότερες συμφωνίες εισαγωγής πετρελαίου σε μειωμένες τιμές με διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, όπως δήλωσε ο υπουργός Πετρελαίου Χάρντιπ Σινγκ Πούρι.

Ο Πούρι είπε ότι η κρατική εταιρεία Bharat Petroleum Corp προγραμματίζει να κατασκευάσει ένα νέο διυλιστήριο και ότι ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι επιδιώκει να προστατεύσει τους καταναλωτές από τις ασταθείς αγορές πετρελαίου και να εξασφαλίσει προσιτές τιμές στην ενέργεια.

Η Ινδία, ως ο τρίτος μεγαλύτερος εισαγωγέας και καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, έγινε ο μεγαλύτερος αγοραστής ρωσικού πετρελαίου μέσω θαλάσσης, εκμεταλλευόμενη τις μειωμένες τιμές λόγω της διακοπής από τις δυτικές εταιρείες μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία το 2022.

«Συνεργαζόμαστε με τη ρωσική ομοσπονδία και έχουμε συζητήσεις για μελλοντικές συμφωνίες», δήλωσε ο Πούρι. «Είμαι σίγουρος ότι τόσο το ιδιωτικό όσο και το δημόσιο τομέα μας θα υπογράψουν συμφωνίες με χώρες που θα τους φέρουν όφελος», είπε όταν του ρωτήθηκε για τις ενδεχόμενες συμφωνίες με τη Ρωσία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα