Η Ιαπωνία προσφέρει οικονομική βοήθεια 106 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία

Η Ιαπωνία προτίθεται να προσφέρει οικονομική βοήθεια ύψους 106 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία, όπως ανακοινώθηκε σε συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Τόκιο, όπως ανέφερε το Kyodo News, επικαλούμενο άγνωστες πηγές, αναφέρει το Reuters.

Η οικονομική ενίσχυση προορίζεται για την ανασυγκρότηση σε επτά τομείς, συμπεριλαμβανομένων της γεωργίας και της απομάκρυνσης ερειπίων σύμφωνα με το Kyodo News.

Στο συνέδριο αναμένεται να παρουσιαστούν ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φουμίο Κισίντα και ο Ουκρανός πρωθυπουργός Ντενίς Σμιχάλ, μαζί με εκπροσώπους της κυβέρνησης και της βιομηχανίας από τις δύο χώρες, σύμφωνα με το NHK.

Η γραμματεία του ιαπωνικού υπουργικού συμβουλίου δεν ήταν διαθέσιμη για σχόλια εκτός των κανονικών ωρών λειτουργίας.

Τον Δεκέμβριο, η Ιαπωνία δήλωσε πως είναι έτοιμη να στείλει πυραύλους αεράμυνας Patriot στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από αναθεώρηση των κατευθυντήριων γραμμών για τις εξαγωγές όπλων. Η Ιαπωνία δεν αποστέλλει όπλα σε χώρες που βρίσκονται σε πόλεμο, ωστόσο τέτοιες αποστολές στις ΗΠΑ μπορεί να ενισχύσουν έμμεσα την Ουκρανία, αυξάνοντας την ικανότητα των ΗΠΑ να παρέχουν στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα