Η Γαλλία εκφράζει ανησυχία για την επιδείνωση του πολέμου στη Γάζα

Η γαλλική κυβέρνηση εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την ανακοίνωση των ισραηλινών αρχών για εντατικοποίηση των συγκρούσεων στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Το Παρίσι επαναβεβαιώνει έντονα την έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός και καταδικάζει τους συστηματικούς βομβαρδισμούς που έχουν οδηγήσει σε πολλούς αμάχους.

Επίσης, καλεί το Ισραήλ να διευκολύνει την ανθρωπιστική πρόσβαση και να εφαρμόσει προστατευτικά μέτρα για τον πληθυσμό της Γάζας.

Παράλληλα, επικροτεί την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας για διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και ζητεί τη διευκόλυνση όλων των προσβάσεων, περιλαμβανομένου του σημείου διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, καθώς και άμεση βοήθεια στο σύνολο της περιοχής της Γάζας.

Οι συγκρούσεις ανάγκασαν έναν μεγάλο αριθμό κατοίκων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ενώ οι περισσότερες υπηρεσίες υγείας έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η διεθνής βοήθεια είναι ανεπαρκής για τις ανάγκες του πληθυσμού, που υφίσταται ολοκληρωτική πολιορκία για περισσότερα από 16 χρόνια.

Οι συρράξεις μεταξύ ισραηλινών στρατιωτικών και παλαιστινίων μαχητών συνεχίζονται, με εκατοντάδες θύματα νεκρούς και τραυματίες από τις δύο πλευρές.

Η πολιτική ηγεσία του Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι ο πόλεμος θα διαρκέσει ακόμη μήνες, υποστηρίζοντας ότι στόχος της είναι η εξάλειψη της Χαμάς.

Η σύγκρουση έχει οδηγήσει σε χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες στη Γάζα, με τον πληθυσμό να υφίσταται απαγόρευση εισόδου ανθρωπιστικής βοήθειας για πάνω από 16 χρόνια.

δειτε ακομα

δειτε ακομα