Η Επίδραση του Μακρόν στις Αγορές και στην Ευρώπη

Τη νύχτα της 9ης Ιουνίου, τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών απέδειξαν ότι η Ακροδεξιά στην Ευρώπη βρίσκεται σε ισχυρή θέση. Κάτι που δεν συνέβη από την εποχή του Μεσοπολέμου. Σε λίγες μέρες θα δούμε αν αυτός ο ιστορικός παραλληλισμός γίνει ακόμη πιο έντονος: η Γαλλία προετοιμάζεται να έχει τον πρώτο ακροδεξιό πρωθυπουργό της μετά από πολλά χρόνια.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε τη διάλυση της Εθνοσυνέλευσης και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών μετά τις ευρωεκλογές, δημιουργώντας μια κρίση στη χώρα. Πολλοί αναρωτιούνται αν αυτή η κίνηση ήταν αναγκαία, ειδικά όταν το κόμμα του διατηρεί την πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση. Ο Μακρόν βρίσκεται σε ένα δύσκολο σταυροδρόμι, αντιμετωπίζοντας την απειλή του Μέτωπου, που ενώνει διάφορες πολιτικές δυνάμεις κατά του.

Με τη μεγάλη αβεβαιότητα που κυριαρχεί στις εκλογές, είναι πιθανό το τελικό αποτέλεσμα να μην ικανοποίησει κανέναν. Με τη Γαλλία σε ανασφάλεια και την Αμερική να περιμένει τις προεδρικές εκλογές της, η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με μια περίοδο αβεβαιότητας.

δειτε ακομα

δειτε ακομα