Γιατί οι γυναίκες στη Γαλλία στρέφονται μαζικά στην ακροδεξιά

Γεια σας φίλοι! Στην Ευρώπη, οι περισσότεροι ψηφοφόροι της ακροδεξιάς ήταν συνήθως άνδρες. Ωστόσο, στη Γαλλία, οι γυναίκες κάνουν τη διαφορά, στηρίζοντας τον Εθνικό Συναγερμό της Μαρίν Λε Πεν και τον Ζορντάν Μπαρντελά. Αυτή η αλλαγή στις προτιμήσεις των γυναικών μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα των εκλογών.

Οι έρευνες δείχνουν οτι ο Εθνικός Συναγερμός αναμένεται να επικρατήσει στις εκλογές, με τις γυναίκες να έχουν ηγετικό ρόλο στην αύξηση της δημοτικότητας του κόμματος της Λε Πεν. Αυτό φαίνεται να το καθιστά πλέον μέρος του πολιτικού κυρίαρχου ρεύματος – τουλάχιστον στην κοινή γνώμη.

Διαφορές με Γερμανία και Ιταλία
Η στήριξη των γυναικών στον Εθνικό Συναγερμό στη Γαλλία είναι διαφορετική από την υποστήριξη που λαμβάνουν τα αντίστοιχα ακροδεξιά κόμματα σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Στη Γερμανία, το AfD έλαβε υψηλότερη υποστήριξη από τους άντρες σε σύγκριση με τις γυναίκες. Αντίστοιχα, στην Ιταλία, οι Aδελφοί της Ιταλίας έλαβαν μεγαλύτερη ψήφο από τους άντρες παρά από τις γυναίκες.

Η ακροδεξιά στη Γαλλία πάντα προσπαθούσε να παρουσιαστεί ως υπερασπιστής των δικαιωμάτων των γυναικών, αλλά τώρα φαίνεται πως αυτό λέγεται και γίνεται εν τάχει.

Η ακροδεξιά ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών
Ο Ζορντάν Μπαρντέλα υπερασπίζεται το κόμμα του, λέγοντας ότι προασπίζει τα δικαιώματα των γυναικών σε όλους τους τομείς. Ήταν ανοιχτός και σχετικά με αυτό σε ένα βίντεο πρόσφατα.

Είναι σαφές ότι το κόμμα αυτό έχει αλλάξει φιλοσοφία, και αυτό ενθουσιάζει τις γυναίκες ψηφοφόρους. Οι γυναίκες πιστεύουν ότι το κόμμα επιδιώκει την προστασία όχι μόνο στον τομέα της ασφάλειας, αλλά και σε άλλους τομείς όπως υγεία, εργασία και επιβίωση.

Ο Μπαρντέλα έχει μετατρέψει το κόμμα από ακροδεξιά στην πιο κέντρο-δεξιά φιλοσοφία, και αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προόδου για αυτό.

δειτε ακομα

δειτε ακομα