Γερμανία: Ποσοστά Κυβερνητικού Συνασπισμού Παρουσιάζουν Ελεύθερη Πτώση

Μια νέα δημοσκόπηση αναφέρει σημαντική μείωση στα ποσοστά του κυβερνητικού συνασπισμού και δυναμική είσοδο της πρώην αρχηγού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς, Ζάρα Βάγκενκνεχτ, στις μετρήσεις της κοινής γνώμης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) διατηρεί την πρώτη θέση με 30% των ψήφων χωρίς μεταβολή, ενώ ακολουθεί η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 22%, επίσης χωρίς αλλαγή.

«Μεγάλος Χαμένος»: Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) και οι Πράσινοι μοιράζονται την τρίτη θέση με 13%. Το SPD παρουσιάζει απώλεια 2 μονάδων, ενώ οι Πράσινοι κερδίζουν μία μονάδα. Το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) διατηρείται στο 5%, ενώ η νεοσύστατη «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) συγκεντρώνει 7%. Η Αριστερά συρρικνώνεται κατά μία μονάδα και περιορίζεται στο 3%.

Δυσαρέσκεια για τον Σολτς – Ο «Εφεδρικός Καγκελάριος»

Η δυσαρέσκεια για τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς αυξάνεται στους κόλπους του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD). Σύμφωνα με τη Süddeutsche Zeitung, κάποια στελέχη συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο «παράδοσης» της καγκελαρίας στον σημερινό υπουργό Άμυνας Μπόρις Πιστόριους. Ανώτερα στελέχη του SPD θεωρούν την καγκελαρία «ανεπανόρθωτα χαμένη» και συζητείται ήδη το θέμα του ποιος θα πει στον κ. Σολτς, «Όλαφ, τελείωσε». Ο Μπόρις Πιστόριους, ως «εφεδρικός καγκελάριος» στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου δεν διευκολύνει την κατάσταση για τον Όλαφ Σολτς.

δειτε ακομα

δειτε ακομα