Γερμανία: 3,9 δις ευρώ τα «παγωμένα» περιουσιακά στοιχεία Ρώσων

Ρώσοι έχουν 3,9 δις ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία που είναι κολλημένα λόγω κυρώσεων. Έχουν μπλεχτεί μετρητά, επενδύσεις και θαλάσσια σκάφη.

Οι γερμανικές αρχές έχουν πάρει 3,9 δις ευρώ από Ρώσους στα πλαίσια των κυρώσεων της ΕΕ. Εντός αυτών περιλαμβάνονται περιουσιακά στοιχεία φυσικών και νομικών προσώπων που βρίσκονται σε λίστες κυρώσεων.

Υπάρχουν καθίσματα και από την Ρωσική Τράπεζα. Ο αριθμός αυτός μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την αγορά και τις αποκλεισμένες προσωπικότητες από την ΕΕ, όπως αναφέρει το υπουργείο.

Ορισμένα πλοία έχουν κατασχεθεί στις ΗΠΑ λόγω κυρώσεων. Έχουν δεσμευτεί αρκετά εκατομμύρια ευρώ για τη συντήρησή τους.

Η Ρωσία απειλεί για μέτρα εάν η Γερμανία κρατήσει τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Η επικεφαλής της Ρωσικής Τράπεζας δηλώνει ότι θα πάρουν μέτρα εάν τα περιουσιακά στοιχεία κρατηθούν. Τα χρήματα πρέπει να προστατευτούν. Η Ρωσία φέρνει σε προειδοποίηση τη Δύση για τις πιθανές συνέπειες.

Δημοσιογραφικά πρακτορεία υποδηλώνουν ότι οι τράπεζες πιέζουν την ΕΕ να μην χρησιμοποιήσει τα χρήματα των Ρώσων.

Υπάρχει σκέψη για εισαγωγή φόρου 100% στα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας. Τα κεφάλαια θα διατηρηθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και θα δοθούν στην Ουκρανία.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας υποστηρίζει την απόφαση. Ο Solidarity εκφράζει την άποψή του ότι τα χρήματα δεν ανήκουν σε κανέναν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όπλα και βοήθεια στην Ουκρανία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα