Η Γέλεν προειδοποιεί για «οικονομική καταστροφή» – Στο επίκεντρο το θηριώδες χρέος των ΗΠΑ

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας πως η αποτυχία του Κογκρέσου να αυξήσει το ανώτατο όριο χρέους της κυβέρνησης, μπορεί να οδηγήσει σε «οικονομική καταστροφή», και επιπλέον, να στείλει τα επιτόκια υψηλότερα για τα επόμενα χρόνια.

Σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον με στελέχη επιχειρήσεων από την Καλιφόρνια, η Γέλεν εξήγησε ότι μια αθέτηση του αμερικανικού χρέους θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια θέσεων εργασίας, καθώς και την αύξηση των επιτοκίων για την πληρωμή των νοικοκυριών για υποθήκες, δάνεια αυτοκινήτων και πιστωτικές κάρτες.

Ωστόσο, ένας από τους βασικούς λόγους για τον κίνδυνο της χρεοκοπίας των ΗΠΑ, είναι το γεγονός ότι οι ΗΠΑ θέτουν ένα σκληρό όριο στο πόσο μπορούν να δανειστούν, και επομένως, οι νομοθέτες πρέπει να αυξάνουν περιοδικά το ανώτατο όριο του χρέους.

Ως εκ τούτου, η Γέλεν εξέφρασε την ανησυχία της για το γεγονός ότι η ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς Γερουσία, ενδέχεται να απορρίψει την πρόταση του ηγέτη της ελεγχόμενης από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι για περικοπή δαπανών κατά 4,5 τρισεκατομμύρια!

δειτε ακομα