Γάζα: Ο Αμπάς ζητά έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Νουσέιρατ

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη «αιματηρή σφαγή που έγινε από τις ισραηλινές δυνάμεις» στον προσφυγικό καταυλισμό της Νουσέιρατ στη Λωρίδα της Γάζας. Αυτό αναφέρει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, Αμπού Ουμπάιντα, ανέφερε ότι κάποιοι όμηροι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης απελευθέρωσης ομήρων από το Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό της αλ-Νουσέιρατ και σε άλλες περιοχές. Επίσης, ο επικεφαλής της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε ότι η «αντίσταση θα συνεχιστεί» μετά την εισβολή του ισραηλινού στρατού στον καταυλισμό της Γάζας, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 210 άνθρωποι.

Ο Χανίγια δήλωσε: «Ο λαός μας δεν θα παραδοθεί και η αντίσταση θα συνεχιστεί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας απέναντι σε αυτόν τον εχθρό». Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της Χαμάς.

Η δήλωση του Χανίγια έγινε μετά την επιχείρηση του ισραηλινού στρατού στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, κατά την οποία απελευθερώθηκαν τέσσερις ομήροι που κρατούνταν στη Γάζα, σύμφωνα με το Ισραήλ.

δειτε ακομα

δειτε ακομα