Γαλλία: Λε Πεν μπροστά από τον Μακρόν με μεγάλο διαφορά

Η ακροδεξιά του Εθνικού Συναγερμού στη Γαλλία αυξάνει τη δημοτικότητά της σε σχέση με το κόμμα του προέδρου Μακρόν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Elabe για το La Tribune και το BFM TV.

Όταν ρωτήθηκαν ποιο κόμμα θα ψηφίσουν, το 33% υποστήριξε τον Εθνικό Συναγερμό με τη Λε Πεν, έναντι 15,5% που προτίμησε το συνασπισμό κομμάτων με τον Μακρόν, όπως αναφέρει η έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα.

Άλλα κόμματα όπως το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το France Unbowed και οι Πράσινοι συγκέντρωσαν, αντίστοιχα, 13%, 8% και 6% της πρόθεσης ψήφου. Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίχτηκαν από το 7% των ερωτηθέντων.

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.804 άτομα και έγινε στις 24-25 Μαΐου.

Ο Εθνικός Συναγερμός ανεβάζει τα ποσοστά του

Βάσει των ευρημάτων, ο Εθνικός Συναγερμός ενισχύθηκε κατά 1% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα. Η Αναγέννηση του Μακρόν και το Σοσιαλιστικό Κόμμα διατήρησαν τα ποσοστά τους, ενώ οι Πράσινοι υποχώρησαν. Από τον Δεκέμβριο, ο Εθνικός Συναγερμός με τον νέο του πρόεδρο Μπαρντελά έχει αποκτήσει υποστήριξη, ενώ ο Μακρόν υποχώρησε.

Η Λε Πεν έχει χάσει δύο φορές στις προεδρικές εκλογές από τον Μακρόν, το 2017 και το 2022. Οι επόμενες εκλογές θα γίνουν το 2027, χωρίς τον Μακρόν που δεν μπορεί να επαναφέρει υποψηφιότητα λόγω περιορισμών σε προεδρικές θητείες.

δειτε ακομα

δειτε ακομα