Γαλλία: Η κατάσταση στις βουλευτικές εκλογές και το μέλλον του Μακρόν

Ο Εμμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία και τα νούμερα δείχνουν μια δύσκολη μάχη για τον Γάλλο πρόεδρο. Οι δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν μια άνοδο της Άκρας Δεξιάς, δημιουργώντας ανησυχία για την πολιτική εξέλιξη στη χώρα.

Οι βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία, που έχουν οριστεί για τις 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου, έχουν ιδιαίτερη σημασία. Η άνοδος της Άκρας Δεξιάς στην εξουσία αποτελεί επίσης ανησυχία για τις αγορές, καθώς η Γαλλία είναι μια από τις ισχυρότερες οικονομίες στον κόσμο και μπορεί να επηρεάσει την Ευρωζώνη.

Η Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν πρέπει να κερδίσει τουλάχιστον 289 έδρες για να έχει πλειοψηφία στη γαλλική εθνοσυνέλευση. Ο Μακρόν αντιμετωπίζει μια σκληρή αντίπαλο και θα πρέπει να στηριχτεί τόσο στους δικούς του βουλευτές όσο και σε άλλα κόμματα για να καταφέρει να διατηρήσει την εξουσία.

Οι εκλογές στη Γαλλία έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς διαμορφώνουν το μέλλον της χώρας. Ο ανταγωνισμός μεταξύ διαφόρων κομμάτων υπόσχεται μια συναρπαστική εκλογική μάχη με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Είναι σίγουρο όμως ότι ο Μακρόν θα πρέπει να δώσει όλο του τον εαυτό για να καταφέρει να διατηρήσει την εξουσία.

δειτε ακομα

δειτε ακομα