Επίθεση με μαχαίρι από άνδρα σε αμόκ σε παιδική χαρά στη Γαλλία

Πολλά παιδιά τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας σε αμόκ τους επιτέθηκε με μαχαίρι σε παιδική χαρά στην πόλη Ανεσί της Γαλλίας. Ο δράστης συνελήφθη και η περιοχή είναι αποκλεισμένη για τους πολίτες, καθώς οι αρχές έσπευσαν στο σημείο. Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας στο AFP, συνολικά επτά άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, τραυματίστηκαν.

Η επίθεση συνέβη σε μια παιδική χαρά κοντά σε μια λίμνη της πόλης, και σύμφωνα με μαρτυρίες, ο δράστης εισέβαλε εν μέσω των παιδιών ενώ φορούσε τουρμπάνι και άρχισε να τα επιτίθεται με το μαχαίρι. Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέραλντ Νταρμανέν δήλωσε στο Twitter ότι ο δράστης συνελήφθη χάρη στην ταχεία αντίδραση των αστυνομικών.

Τοπικός βουλευτής, ο Antoine Armand, περιέγραψε την επίθεση ως αποτρόπαια, ενώ οι νομοθέτες στο Παρίσι διέκοψαν τη συζήτηση για να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Η κατάσταση είναι κρίσιμη καθώς επικρατεί χάος στο τοπικό νοσοκομείο, και οι γιατροί δίνουν φροντίδα στα παιδιά που τραυματίστηκαν, ενώ φτάνουν μέχρι και τα ασθενή που δεν χρειάζονται επείγουσα περίθαλψη να αναπέμπονται για να δοθεί προτεραιότητα στα παιδιά.

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελίζαμπεθ Μπορν, μεταβαίνει στο σημείο της επίθεσης.

δειτε ακομα