Γαλλία: Ακόμα ένα βράδυ χάους με διαδηλώσεις – Επεισόδια και τουλάχιστον 81 συλλήψεις.

Στη Γαλλία παρατηρείται ένταση καθώς περίπου 4.000 άτομα διαδήλωσαν στο Παρίσι κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης και της χρήσης του Άρθρου 49.3 από την κυβέρνηση. Παρά το κάλεσμα του εργατικού συνδικάτου CGT, οι διοργανωτές ζήτησαν να διαλυθεί η πορεία λόγω της παρουσίας ταραχοποιών. Ορισμένοι από τους ταραξίες ντυμένοι στα μαύρα έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων και η Αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων. Η διαδρομή που είχαν ανακοινώσει τα συνδικάτα δεν τηρήθηκε και συνελήφθησαν 81 άτομα.

Επίσης, στη Νάντη και στη Βρέστη, οι διαδηλώσεις σημαδεύτηκαν από εντάσεις με την Αστυνομία. Στη Νάντη, όπου διαδήλωσαν από 6.000 έως 15.000 άτομα κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, έγιναν επεισόδια. Στη Βρέστη, όπου υπήρχαν 5.000 έως 8.000 διαδηλώσεις, έπεσαν δακρυγόνα.

Επιπλέον, το μεγαλύτερο διυλιστήριο στη Γαλλία, της TotalEnergies στη Νορμανδία, έκλεισε καθώς ξεκίνησε η απεργία των εργαζομένων. Παρότι το κλείσιμο αυτό θα διαρκέσει αρκετές ημέρες, δεν αναμένεται να προκαλέσει άμεση έλλειψη καυσίμων στα πρατήρια της χώρας.

δειτε ακομα