Τρόμος στη Γερμανία: Δύο ανήλικα κορίτσια σκότωσαν με μαχαίρι τη φίλη τους.

ένοι είναι οι εισαγγελέας και οι εκπρόσωποι της αστυνομίας στη Γερμανία μετά την ομολογία δύο ανήλικων κοριτσιών, ηλικίας 12 και 13 ετών, ότι μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου μια 12χρονη φίλη τους. Η υπόθεση συγκλονίζει τη γερμανική κοινή γνώμη και δεν έχει προηγούμενο στη νεότερη ιστορία της Γερμανίας αλλά και της Ευρώπης. Τα ίχνη της θύματος χάθηκαν από τότε που έφυγε από το σπίτι μιας φίλης της σε μια μικρή πόλη της δυτικής Γερμανίας. Το άψυχο σώμα της βρέθηκε από αστυνομικούς σε δάσος λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της οικογένειας. Ο εισαγγελέας διευκρίνισε ότι ο θάνατός της οφείλεται σε ακατάσχετη αιμορραγία που προκάλεσαν αλλεπάλληλες μαχαιριές και δεν διαπιστώθηκαν ίχνη σεξουαλικής επίθεσης.

Τα δύο κορίτσια που θεωρήθηκαν ύποπτα «έδωσαν πληροφορίες για την υπόθεση και τελικά ομολόγησαν» το έγκλημά τους, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Κόμπλεντς. Αδιευκρίνιστο παραμένει το κίνητρο της δολοφονίας και το όπλο του εγκλήματος δεν έχει βρεθεί ακόμη, σύμφωνα με την αστυνομία. Τα δύο κορίτσια και η θύμα γνωρίζονταν, αλλά δεν έχουν συμπληρώσει το 14ο έτος της ηλικίας τους και δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά, παραδόθηκαν σε υπηρεσία πρόνοιας για ανήλικους.Αξιωματούχοι που παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκαν στην αναστάτωσή τους από την εξιχνίαση της δολοφονίας, μετά από 40 χρόνια στην αστυνομία. Ο επικεφαλής της περιφερειακής κυβέρνησης της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας αναφέρθηκε στη δυσκολία να φανταστεί κανείς πως παιδιά είναι ικανά για τέτοιες πράξεις, ενώ απηύθυνε έκκληση για μέτρα πρόληψης.

Ελάχιστα τέτοια εγκλήματα έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη. Στο παρελθόν, η δολοφονία του μόλις δύο ετών Τζέιμς Μπούλτζερ στο Λίβερπουλ της Αγγλίας από δύο 10χρονους και η δολοφονία της 14χρονης Αλισά στη Γαλλία είχαν συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

δειτε ακομα