Ερντογάν υγεία: Η αδιαθεσία on air, οι φήμες για έμφραγμα

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αισθάνθηκε αδιάθετος σε ζωντανή μετάδοση την Τρίτη, λίγο πριν τις εκλογές, προκαλώντας φήμες σχετικά με την υγεία του. Τα σενάρια μιας Τουρκίας χωρίς τον Ερντογάν έχουν αυξηθεί στις τελευταίες μέρες, καθώς με την ξαφνική απουσία του μετά την αδιαθεσία του on digicam, προκλήθηκε πανικός στην Τουρκία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ερντογάν εξήγησε ότι η αδιαθεσία του οφειλόταν σε στομαχική διαταραχή που προήλθε από την ένταση της προεκλογικής του εκστρατείας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν εμφανίστηκε αδιάθετος σε ζωντανή συνέντευξη στο CNNturk, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, προκαλώντας φήμες για την υγεία του. Η ομάδα του Ερντογάν εξήγησε ότι απέχει από δημόσιες εμφανίσεις γιατί αναγκάστηκε να ανακόψει μια συνέντευξη λόγω μιας ξαφνικής στομαχικής διαταραχής. Η παραγωγή της εκπομπής είχε μειώσει τη διάρκειά της λόγω της ασθένειας του προέδρου. Οι φήμες για την υγεία του Ερντογάν αναπτύχθηκαν μετά την εμφάνισή του στο CNNturk, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Ερντογάν ευχαρίστησε τους Τούρκους που εκφράστηκαν ανήσυχοι για την υγεία του και ανακοίνωσε ότι θα ξεκουραστεί στο σπίτι του σήμερα, ακυρώνοντας τις δραστηριότητές του για την ημέρα. Η τουρκική προεδρία απέρριψε τις φήμες για προβλήματα υγείας του Ερντογάν και δήλωσε ότι θα παρακολουθήσει μέσω βιντεοκλήσης τα εγκαίνια ενός πυρηνικού σταθμού την επόμενη ημέρα.

«Ο πρόεδρός μας θα συμμετάσχει on-line στην τελετή των εγκαινίων του πυρηνικού σταθμού Aκουγιού. Το συλλαλητήριο μας στη Μερσίνα έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε μεταγενέστερη ημερομηνία», έγραψε άλλος βουλευτής του κόμματός του στο twitter.

Η υγεία του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έχει ξαναφέρει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τις τελευταίες χρονιές, με αναφορές για σοβαρά προβλήματα υγείας που κρατούνται μυστικά για να μην πληγεί η εικόνα του ως ηγέτης. Πιο πρόσφατα, διάφορα βίντεο και δημοσιεύματα συζητούν για την κατάσταση υγείας του, ενώ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έναντι του Ερντογάν για τις επερχόμενες εκλογές, αλλά δεν ξεπερνά το όριο του 50% για να εξασφαλίσει την εκλογή του από τον πρώτο γύρο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα