Η χρεοκοπία των ΗΠΑ καθίσταται αναπόφευκτη σύμφωνα με τον Έλον Μασκ – Συζητήσεις με τον Λευκό Οίκο

Σε μια απάντηση σε ένα tweet της Λευκής Οικογένειας την Τετάρτη (19/4), ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και του Twitter, Έλον Μασκ, δήλωσε ότι η χρεοκοπία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι απλά θέμα χρόνου. Ο κ. Μασκ ήταν αυτός που ζητούσε μειώσεις των δαπανών της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο κ. Μασκ ανέφερε στο tweet του, “Δεδομένων των ομοσπονδιακών δαπανών, είναι θέμα το πότε, και όχι το εάν, θα χρεοκοπήσουμε”, αντιδρώντας σε μια ανάρτηση του Λευκού Οίκου στο Twitter που αναφερόταν στο ενδεχόμενο της χρεοκοπίας των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω του σχεδίου των Ρεπουμπλικανών.

Κατά τη διάρκεια μίας ομιλίας του πρόεδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Κέβιν ΜακΚάρθι, αυτή την εβδομάδα, προειδοποίησε ότι το χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν είναι βιώσιμο και αποτελεί απειλή για τη χώρα. Είπε ότι οι Ρεπουμπλικάνοι δεν θα επιτρέψουν να χρεοκοπήσει η χώρα και κατηγόρησε τον Πρόεδρο Μπάιντεν ότι αρνήθηκε να συμφωνήσει σε μέτρα μείωσης των δαπανών. Ο κ. ΜακΚάρθι πρόσθεσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων θα ψηφίσει σύντομα για την αύξηση του ανώτατου ορίου χρέους μέχρι το 2023.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε από τους Ρεπουμπλικανούς να αποκαλύψουν πρώτα τον προτεινόμενο προϋπολογισμό τους, και η Λευκή Οικογένεια τόνισε ότι δεν θα διαπραγματευτεί το ανώτατο όριο χρέους πριν από τη δημοσιοποίηση της αντίθετης πρότασής τους για το προϋπολογισμό της κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε τον Μάρτιο.

δειτε ακομα

δειτε ακομα