Επίσκεψη Πούτιν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για συζητήσεις για το πετρέλαιο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επισκέπτεται σήμερα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία, όπου θα συζητήσει για το πετρέλαιο, τον ΟΠΕΚ+ και τις συγκρούσεις στη Γάζα και την Ουκρανία.

Η συνάντηση του Πούτιν με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, ηγετών των χωρών που διοχετεύουν στην αγορά το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πετρελαίου, έρχεται αφού οι τιμές του πετρελαίου κατέγραψαν μείωση παρά την υπόσχεση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών και της Ρωσίας (ΟΠΕΚ+) να μειώσουν περαιτέρω την προσφορά.

Ο Πούτιν θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ Αλ Ναχγιάν στο Αμπού Ντάμπι και στη συνέχεια θα ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία για την πρώτη συνάντησή του με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν από τον Οκτώβριο 2019.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στην ενεργειακή συνεργασία, εντός του πλαισίου του ΟΠΕΚ+, τα μέλη του οποίου διοχετεύουν στην αγορά περισσότερο από το 40% του παγκόσμιου πετρελαίου.

Οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν επίσης για τις εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, τη Συρία, την Υεμένη και άλλα ζητήματα σταθερότητας στον Κόλπο, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο. Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί το ουκρανικό ζήτημα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα