Επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Πότσνταμ – Δείπνο με τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επισκέφθηκε χθες τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς στο Πότσνταμ. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, ο κ. Σολτς ξενάγησε τον πρόσκεκλημένό του στην πόλη του Βρανδεμβούργου, όπου διαμένει, ενώ αυτήν τη στιγμή δείπνουν σε ένα εστιατόριο της περιοχής.

Ο καγκελάριος Σολτς καλωσόρισε τον πρόεδρο Μακρόν στο Πότσνταμ, γράφοντας στο Twitter στα γαλλικά και τα γερμανικά: “Οι χώρες μας συνδέονται με άρρηκτη φιλία. Παγκοσμίως, αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις των ημερών μας και της εποχής μας. Είναι μεγάλη μου χαρά που σας συναντώ σήμερα στην πόλη όπου ζω. Καλώς ήρθατε στο Πότσνταμ, αγαπητέ Εμανουέλ Μακρόν!”

Οι δύο ηγέτες επισκέφθηκαν αξιοθέατα της πόλης, όπως το “Νησί της Φιλίας” και το Μουσείο Μπαρμπερίνι.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο καγκελάριος Σολτς υποδέχεται ξένο ηγέτη στο σπίτι του, καθώς οι καγκελάριοι συνήθως υποδέχονται τους φιλοξενούμενους τους στις επίσημες κατοικίες τους. Πριν από την επίσκεψή του στο Πότσνταμ, ο πρόεδρος Μακρόν είχε συναντηθεί με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, στο Βερολίνο.

Ο κ. Μακρόν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο από 2 έως 4 Ιουλίου, στα πλαίσια της πρόσκλησης του ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

δειτε ακομα