Επιλέχθηκαν η Ursula von der Leyen, ο Antonio Costa και η Kaja Kallas για τις τρεις κορυφαίες θέσεις της ΕΕ

Έχει κλείσει το deal! Η Ursula von der Leyen, ο Antonio Costa και η Kaja Kallas είναι οι επόμενοι ηγέτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι διαπραγματευτές των εξόχων θέσεων της ΕΕ συμφώνησαν στο όνομα της Γερμανίδας von der Leyen, του Πορτογάλου Costa και της Εσθονής Kallas. Έτσι, καταλήγουν στις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Επικεφαλής της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική, όπως αναφέρει το Politico.

Οι έξι διαπραγματευτές περιλαμβάνουν τον Έλληνα πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis μαζί με τον πολωνό πρωθυπουργό Donald Tusk (για το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), τον Ισπανό πρωθυπουργό Pedro Sánchez και τη γερμανίδα καγκελάριο Olaf Scholz (για τους Σοσιαλδημοκράτες), και τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Mark Rutte (για τους Φιλελεύθερους).

Επόμενο βήμα είναι η παρουσίασή τους στη Βρυξέλλες την Πέμπτη, μπροστά στους ηγέτες των κρατών μελών για την επίσημη έγκριση.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orbán ανέφερε στα social media ότι η συμφωνία του ΕΛΚ “με τους αριστερούς και τους φιλελεύθερους είναι αντίθετη με την ίδια την ΕΕ. Αντί να ενώνει, σπέρνει τον διχασμό. Οι ηγέτες της ΕΕ πρέπει να εκπροσωπούν όλα τα κράτη μέλη, όχι μόνο την αριστερά και τους φιλελεύθερους!”.

δειτε ακομα

δειτε ακομα