Επεισόδια στη Λεμεσό: 13 συλλήψεις μετά από ρατσιστική βία

Η κυπριακή αστυνομία συνέλαβε 13 άτομα για τα επεισόδια στη Λεμεσό, που σημειώθηκαν πρόσφατα.

Για ναρκοπέδιο και λεηλασίες σε καταστήματα που ανήκουν σε αλλοδαπούς, κάμενα αυτοκίνητα και τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη, ευθύνονται νεαροί κουκουλοφόροι.

Ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, για να συζητηθεί η κατάσταση. Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Άννα Προκοπίου-Κουκκίδου, ο Γενικός και Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης και Σάββας Αγγελίδης, καθώς επίσης και οι αρχηγοί της αστυνομίας.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας ελληνοκυπρίων για το μεταναστευτικό. Παρά το ότι η αστυνομία είχε προειδοποιηθεί για την εκδήλωση και είχε λάβει μέτρα πρόληψης, δεν μπόρεσε να αποτρέψει τα επεισόδια που επεκτάθηκαν σε μεγάλη έκταση.

Οι ταραχές προκλήθηκαν από νεαρούς ομογενείς που φορούσαν κουκούλες και χρησιμοποίησαν ξύλα και λοστούς για να επιτεθούν σε αλλοδαπούς και να καταστρέψουν καταστήματα που ανήκουν σε αλλοδαπούς.

Οι πολίτες κινδύνευαν και απομακρυνόντουσαν από τους δρόμους, καθώς συγκεντρωνόταν κόσμος και υπήρχε ρίψη μολότοφ και πυρός σε κάδους σκουπιδιών.

δειτε ακομα

δειτε ακομα