Ενεργοποιείται το πρωτόκολλο του Μπάκιγχαμ – Ποιοι αναλαμβάνουν αν δεν επιδεινωθεί η υγεία του Καρόλου

Ενεργοποιείται το πρωτόκολλο του Μπάκιγχαμ – Ποιοι αναλαμβάνουν αν δεν επιδεινωθεί η υγεία του Καρόλου

Ο Βασιλιάς Κάρολος εξέδωσε μια ευχαριστήρια επιστολή για τα μηνύματα στήριξης που έλαβε μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του καρκίνου. Ταυτόχρονα, αναφέρεται ότι κυκλοφόρησαν ψευτικές βιογραφίες για τον Βρετανό μονάρχη γραμμένες από Τεχνητή Νοημοσύνη, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα “Μέιλ”.

Στα πρώτα δημόσια σχόλιά του μετά την ανακοίνωση της ασθένειάς του, ο Κάρολος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τα μέλη του κοινού που του έστειλαν μηνύματα υποστήριξης, αναφέροντας ότι αυτές οι ευγενικές σκέψεις αποτελούν πηγή δύναμης γι’ αυτόν.

Ο Κάρολος βρίσκεται στο Sandringham μετά τη διάγνωσή του, με τη σύζυγό του, τη βασίλισσα Καμίλα, να αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή ο βασιλιάς πηγαίνει πολύ καλά. Παράλληλα, το παλάτι δεν επιβεβαιώνει την ακριβή μορφή καρκίνου με την οποία διαγνώστηκε, αλλά διευκρινίζει ότι δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη.

Ο Κάρολος έχει αναβάλει όλες τις δημόσιες υποχρεώσεις του, αλλά συνεχίζει τα συνταγματικά καθήκοντά του. Παράλληλα, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αντέδρασαν σθεναρά για την πώληση ψεύτικων βιβλίων που αφορούν την υγεία του βασιλιά, καταλογίζοντας αυτή την πράξη ως επέμβαση στην ιδιωτική ζωή του.

Τέλος, αναφέρεται ότι έχουν κυκλοφορήσει βιβλία με ψεύτικες περιγραφές σχετικές με τη διάγνωση και τη θεραπεία του Καρόλου.

δειτε ακομα

δειτε ακομα